xperience.ro

blogging as hobby

11.04.2008

CFR: vagoane de intercity si conditii de accelerat

Alandala

Multi oameni circula cu trenul. Fie ca nu au masina, fie ca e mai comod, fie pur si simplu pentru siguranta. E destul de logic si evident ca te simti mai in siguranta pe calea ferata intr-un vagon de tren decat intr-un maxi taxi pe autostrada, fie el si limitat electronic la viteza de deplasare.

Oricum, cum in tara noastra este posibil orice, nimic din ceea ce scriu n-o sa fie prea spectaculos. Veneam azi cu trenu de la Bucuresti la Craiova si am zis sa iau bilet la intercity ca nah, e mai modern, vagoane noi, culmea, au si prize, puteam sa-mi pun linistit un film pe laptop sa treaca timpul mai repede.


Pretul, 50,5 RON biletul, clasa a 2 a. Vagoanele? Unele noi, frumoase, cu usi pe senzori si tot tacamul. Baile, teoretic decente, practic nu departe de cele ale trenurilor rapid. Climatizare? Exista, evident, ca doar asa a fost proiectat vagonu. Pacat ca nu functioneaza. O caldura in tren de te lua durerea de cap. Makar la rapid/accelearat, deschizi geamurile. La intercity nu se poate, trenul e modern, nu deschizi asa de capul tau geamul cand ai chef.

L-am intrebat pe nenea controloru de ce este atat de cald si a zis ca asta e temperatura din tren. Zic bine dar are clima, nu se poate face nitel mai frig? Murim aici, e sauna. Raspunsul? M-a dat pe spate. La clasa a 2 a nu se poate schimba temperatura asa cum vrea fiecare. Daca aveati bilet la clasa I era alta poveste. Asta a fost tot.

M-am ridicat si am mers spre singurul si unicul vagon de clasa I din tren. Intradevar, alta viata. O temperatura taman buna de stat in tren, citit, vizionat un film sau orice altceva.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada