xperience.ro

blogging as hobby

30.01.2008

Curiozitati care de care mai interesante

Alandala

– La aproximativ fiecare sapte ani, corpul dumneavoastrã înlocuieste echivalentul a aproximativ un nou schelet.
– Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupã câteva ore de la nastere, culoarea se poate schimba.Majoritatea oamenilor ajung pânã la urmã sã aibã ochi de altã culoare.
– Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sânge.
– Cresterea creierului se opreste în jurul vârstei de 15 ani.
– Pentru a desfãsura “procesul gândirii” creierul are nevoie de mari cantitãti de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gândire sã resimtiti aceeasi obosealã ca si în cazul muncii fizice.
– Creierul continuã sã transmitã semnale sub formã de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupã moarte.
– O persoanã obisnuitã respirã cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
– V-ati întrebat vreodatã ce s-ar întâmpla dacã ati mânca fiind asezati în cap? Ei bine mâncarea s-ar duce în sus, deoarece muschii esofagului vor continua sã împinga mâncarea cãtre stomac.
– Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contractã în mai putin de o sutime de secundã.
– În timpul primei luni de sarcinã fãtul are o lungime de câtiva milimetri.
– Fãtul viseazã aproape tot timpul. Cei care sunt nãscuti prematur vor visa mai mult la maturitate.
– Mai mult de jumãtate din greutatea pe care o are copilul la nastere este câstigatã în timpul ultimelor sase – opt sãptãmâni de sarcinã.
– Drumul mâncãrii de-a lungul esofagului dureazã cam 8 secunde. În medie, stomacul digerã o masã bogatãîn grãsimi în 6 ore, în timp ce pentru o masã bogatãîn carbohidrati îi sunt necesare doar 2 ore.
–  Durata medie a digestiei în intestinul subtire este de 3 pânã la 5 ore. În intestinul gros mâncarea este apoi digeratã timp de 4 ore pânã la 3 zile.

– Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntãri pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprâncenelor.
– În momentul primei respiratii un nou nãscut trebuie sã inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult.
– Atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acutã. Aceasta se datoreazã faptului cã pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus. Se considerã cã aceasta ar fi o scurtã formã de paralizie.
– Culoarea pãrului depinde de melaninã (pigment). Pe mãsura ce îmbãtrânim se secretã tot mai putinã melaninã si se formeazã mici bule de aer apãrând astfel aspectul cãrunt al pãrului.
– Se cunoaste deja faptul cã inima continuã sã batã dupa ce este scoasã din corp. Chiar dacã este tãiatã în bucãti, muschii inimii vor continua sã batã.
– Inima pompeazã mai mult de 3.500 de litri de sânge în timp de o orã. De-a lungul vietii  inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori. În corpul dumneavoastra sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sânge.
– Un barbat obisnuit manânca în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
– Osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism care nu atinge nici un alt os.
– Mandibula este cel mai dur os din organism.
– Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intrã în actiune în timpul miscãrii bratului.
– Din punct de vedere fizic o femeie este aptã de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
– Televiziunea atrage cel mai mare volum de investitii, iar ziarele cel mai mare numar de investitori.
– Cainii percep mirosuri pe care le emana obiecte aflate la 15 m sub pamant .
– Veverita este singurul animal cu cristalinul ochiului colorat.
– Drepneaua (asemanatoare randunicii ,nefiind ruda cu ea) zboara batand alternativ din aripi.
– Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete.
– Greierele reuseste sa cante frecandu-si aripile una de alta.Cu cat aerul este mai cald cu atat numarul cri-cri-urilor este mai mare.Puteti masura temperatura aerului numarand cate cri-cri-uri auziti in 15 secunde. Adaugati 37 la acest numar si rezultatul va arata cat de cald este aerul unei seri de vara.Cu exactitate!
– Singura tara din Europa cu o limba unitara -fara dialecte sau minoritati nationale este Islanda.
– Plantele cultivate pe Terra ocupa in prezent cam 71% din suprafata uscatului, adica ceva mai putin de 950 milioane ha.
– Pe globul pamantesc exista nu mai putin de 800 000 de specii de insecte. S-a calculat ca pe un km patrat de pamant se afal 2 miliarde de insecte diferite.
– Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii ; cand este transportat spre o destinatie oarecare intr-un vagon inchis si pe rute oricat de incalcite,el,odata eliberat,regaseste locul de unde a plecat,chiar si la o distanta de 2000 km.
– Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay,se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
– Ghepardul este animalul terestru cel mai rapid, el putand sa atinga o viteza de 110 km/h.
– Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic XVI, la Verailles, in 1703 si era folosit doar de rege personal.
– Cu o temperatura constanta de 40,7 °C, lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata.
– In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc “pomul dracului “),a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura.
– Bicicleta cu motor,botezata Motocyclette de catre inventatorii sai, francezii Eugene si Michel Werner, a fost expusa prima data la Salonul de la Paris din anul 1897.
– In apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate: una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive,muschi si coada.Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante “fumigene”, in care se ascunde.
– Handbalul aparut in anul 1915 in Germania.
– Primul telescop fuseseconstruit in 1672 de catre Isaac Newton.
– Primul somnifer a fost inventat de medicul roman Celsius.
– Cuvantul “ecologie ” a fost creat de naturalistul german Ernst Haeckel, mare admirator si partizan totodata al lui Ch.Darwin (in 1866 ).
– Primul ascensor de folosinta publica a fost inaugurat pe 23 martie 1857 la New York.
– In anul 1802,farmacistul francez F.-A.Descroisilles a inventat cafetiera, ce se numea la  inceput cafeolette.
– O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.
– Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
– Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
– Chinezii sunt cei ce au inventat cerneala, cu 2500 ani i.Ch?  Ea era fabricata pe baza de funingine, lipici si diferite substante aromatice.
– Fasolea fusese importata din America in Europa in anul 1529 de Piero Valeriano pentru papa Clement VII.
– Diapazonul a fost inventat in 1711 de catre englezul John Shore.
– Inventatorul pianului este italianul Bartolomeo Cristofori, care in 1698 a creat un prim “cembalo a martelletti” (clavecin cu ciocanele ), apoi, spre 1710, primul sau pianoforte, din care si azi se mai pastreaza un exemplar datand din 1720, la Metropolitan Museum din New York.
– Circulatia pe dreapta in Europa a fost impusa in 1807 de Napoleon I, ca represalii impotriva englezilor, care introdusesera blocada continentala si care circulau pe dreapta.
– Din cantitatea imensa de informatie, primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului.
– Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.
– In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.
– Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele, tinand seama doar de limbajul non-verbal.
– Einstein a afirmat ca „foarte rar gandea in cuvinte”, el atribuindu-si rezultatele exceptionale unei combinatii de imagini, emotii, intuitii si „sentimente musculare”.
– Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.
– Sistemul arterial al balenei albastre este atat de mare încat si un leopard s-ar putea tarî prin el.
– Un institut de cercetare al termitelor din China cere oamenilor sa manance termite? Datorita faptului ca aceste termite nu se îmbolnavesc niciodata, institutul considera
– ca acestea au valoare medicinala.
– Daca vei apuca varsta de 70 de ani, înseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.
– Opt din zece americani spun ca sunt crestini, dar numai patru din zece stiu ca Isus a rostit Predica de pe Munte.
– Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h.
– Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri într-o viata de om.
– Tantarii sunt de doua ori mai atrasi de culoarea albastra decat de orice alta culoare.
– Islanda vinde excedentul de electricitate Europei, folosind cel mai mare cablu electric subacvatic.
– În anul 3.000 Î.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le scoteau în evidenta colorandu-le cu vopsea albastra.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada