xperience.ro

blogging as hobby

07.02.2008

Gropile din asfaltul romanesc

Alandala

Gropile din asfaltul românesc nu mai sunt o neprevăzută pentru nimeni. Le ştim. Deja am învăţat pe unde şi cum să le dăm târcoale cu maşina ca să nu dăm în ele. Asta este valabil doar pentru gropile mari. Mai nou, asfaltul craiovean se bucură de un alt tip de cratere. Mai mici, decât cele deja cunoscute, dar care au toate şansele să aducă daune maşinii care trece zilnic peste ele.

GROPILE MICI ŞI CARE distrug maşinile sunt din ce în ce mai frecvente în Craiova. Fie că este vorba de găuri făcute de ploaie în asfalt, denivelări sau guri de canal puse cu câţiva centimetri sub nivelul străzii, toate reuşesc după câteva săptămâni de trecut peste ele să distrugă maşina şi nervii şoferului. Cei mai afectaţi de craterele din asfalt sunt şoferii maşinilor de taxi, cei de pe autoturisme de distribuţie, dar şi craioveanul care îşi plimbă zilnic cele patru roţi prin oraş. Nimeni nu scapă de ele. Şi dacă la prima vedere şi după două trei ieşiri cu maşina gropile par să nu producă nici o pagubă, după o lună de plimbări maşina va începe uşor uşor să aibă probleme.

VICTOR GOGA ESTE UNUL DIN ŞOFERII DE TAXI care se plimbă zilnic prin oraş, ca atare este deja experimentat cu gropile din asfalt. „În prima fază maşina nu a avut nimic. Treci printr-o groapă mică, sau o denivelare, deci nu are cum să te afecteze, aşa gândeşti. După două luni cauciucurile erau deja varză, avea probleme la suspensii, iar caroseria a început să zdrongăne pe maşina care încă nu a ieşit nici din garanţie“, spune taximetristul.

AM ÎNCERCAT SĂ DISCUTĂM şi cu autorităţile locale despre găurile din asfalt. După ce am făcut un set de poze la fiecare groapă în parte, înarmaţi cu aparatul de fotografiat am mers în Primărie pentru a lua o declaraţie şi pentru a le arăta edililor pozele noastre. Încă de la poartă ni s-a spus că primarul, Antonie Solomon este în concediu, deci de negăsit. Gherorghe Nedelescu, abia ajuns pentru zece minute în birou ne-a explicat că de două zile nu se mai ocupă de drumuri. Ne-a arătat şi foaia prin care i se aducea asta la cunoştinţă şi ne-a dat un nume: Nichita Cricorian, mai marele peste drumurile urbei atunci când Solomon lipseşte. Cricorian avea însă telefonul mobil închis, nereuşind să obţinem nici de la acesta din urmă o declaraţie sau măcar să îi arătăm în poze craterele din Craiova.

Un articol de: Anamaria Dobrişan

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada