xperience.ro

blogging as hobby

11.04.2008

Profa mea de mate pute

Alandala

O comisie internă de evaluare a activităţii profesorilor de la Colegiul Naţional Carol I din Craiova a împărţit la clase chestionare pe care să le completeze elevii şi în care să-şi spună părerea despre dascălii lor. Profa cutare ar trebui să se mai spele, sunt materii de care nu avem nevoie, altă profă intră la menopauză, sunt doar câteva dintre observaţiile pe care le-au făcut elevii. Conducerea şcolii recunoaşte că testarea, care este în derulare, a oferit deja surprize celor din comisie, dar că, profesorii criticaţi de elevi nu vor fi sanctionaţi.


Colegiul Naţional Carol I din Craiova este recunoscut ca una din cele mai bună şcoli din oraş, pentru care se bat în fiecare toamnă atât părinţii cât şi elevii la examenele de admitere. Cu toate rezultatele remarcabile pe care le au elevii de aici,conducerea şcolii, deosebit de ambiţioasă, a cerut înfiinţarea unei comisii de evaluare care să arate dacă mai sunt totuşi fisuri în sistemul educaţional. „Acestă comisie a fost înfiinţată doar ca să ştim exaxt care este situaţia din şcoală. Să vedem care sunt fisurile în colegiu şi unde mai trebuie să mai lucrăm. Nu vom sancţiona elevii pentru ceea spun elevii decît dacă sunt acuze extrem de grave şi care necesită anchete interne“, spune Daniel Barbu, directorul colegiului. „Comisia este formată din şapte profesori, al căror rol este acela de a convinge elevii să fie cît de poate de sinceri, pentru că nu li se va întîmpla absolut nimic dacă spun adevărul“, susţine la rîndul ei prof.Elena Damian. Comisia a început deja să împartă elevilor chestionare prin care profesorii să primească, la rîndul lor, note.

Dascălii spun că nu le este teamă de ce au spus şi vor spune elevii, pentru că ei ştiu că au fost corecţi şi nu au greşit cu nimic. „De ce să ne fie teamă ? Suntem toţi profesori vechi, ştim să ne comportăm cu elevii, suntem corecţi, cel puţin mie nu are de ce să îmi fie teamă“, spune una din profesoarele supuse la examen. Elevii sunt încîntaţi de idee, ba, chiar regretă că…nu îşi pot lăsa profii corijenţi. „La unii le-am dat note bune, la alţii proaste, depinde de profesori. Unii îmi plac, alţii nu. Păcat că nu am putut lăsa corijenţi că aş fi avut vreo 2 de lăsat pe toamnă“, spune o elevă.

„Cînd profa deschide gura, ne ia cu ameţeală“

Pe dosul foii şi sub protecţia anonimatului, elevii au făcut şi observaţii. „Profa mea de mate pute îngrozitor. Cînd vine la oră şi deschide gura ne ia pe toţi cu ameţeală, mai ales pe mine, care stau în prima bancă. Îi pute gura rău de tot. Abia reuşesc să stau acolo şi să o ascult o oră“, scrie în unul din chestionare. „Profa intră la menopauză. Ne spune şi nouă despe bufeurile ei şi uită să se pieptene la halul în care arată“, scrie un alt elev. Comisia a promis, de asemenea, că nu va face publice nici numele, nici materiile de care se plîng copiii şi că vor folosi informaţiile doar pentru îmbunătăţirea calităţii procesului de învătămînt.

Un articol de: Anamaria Dobrisan

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada