xperience.ro

blogging as hobby

04.03.2008

GFI network scanner potrivit pentru a face treaba

Calculatoare, Linux, Software, Windows

Daca ai fost vreodata un Administrator de retea sau un Manager de retea sigur poti aprecia un utilitar care te ajuta sa verifici eficient diferitele componente ale retelei tale. Primind alerte pentru problemele care pot aparea la momentul in care ele apar te pot ajuta sa le rezolvi eficient economisind timp pretios.

Deci cum poti face asta? Daca esti un linux guru si ai timp destul poti scrie o multime de scripturi linux care pot face ceea ce ai nevoie. In orice caz, daca timpul este o problema si iti doresti ceva mai mult decat un ping intre calculatoarele din retea, trebuie sa ai in vedere alte solutii.


Programul care te poate ajuta… GFI Network Server Monitor, care promite sa scaneze reteaua ta pentru toate programele sau iregularitatile care pot aparea. Administratorii de retea pot fi sesizati despre problemele aparute pe email, pe pager si chiar prin SMS. Programul poate monitoriza o diversitate de componente, servere Windows si Linux si chiar routere. Programul se poate downloada de pe site-ul GFI, intr-o varianta de evaluare de 30 de zile.

Cei de la TechRepublic au testat acest program si au descoperit punctele lui forte si de altfel si punctele sale slabe.

Puncte forte:
– usor de instalat – in maxim o ora este gata de utilizare
– interfata simpla, intuitiva, usor de folosit
– un produs care chiar functioneaza
– o buna librarie de functii de verificare

Puncte slabe:
– costul programului este legat de numarul de ip-uri monitorizate si poate devenii destul de costisitor
– interfata web destul de limitata

Desigur GFI Network Server Monitor nu este perfect. In ciuda unei librarii bogate de functii si verificari implementate in acest program te poti gasii in situatia in care in care toate aceste functii se dovedesc a fi inadecvate. Totusi, GFI a facut o treaba destul de buna anticipand majoritatea problemelor uzuale care pot aparea. Daca va incadrati in buget, acest program se poate ridica la asteptarile voastre.

Pentru cei de la TechRepublic, acest program este “The right tool for the job”.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada