xperience.ro

blogging as hobby

20.02.2008

Microsoft nu mai oferteaza pentru Yahoo

Noutati

Microsoft nu va mari oferta facuta pentru preluarea integrala a Yahoo!, dar va continua sa intervina pe langa membrii consiliului director al companiei si pe langa actionari pentru perfectarea tranzactiei.

“Le-am trimis o scrisoare si am spus ca este o oferta coreta”, a spus Bill Gates, citat de Associated Press. Cu aceasta afirmatie Microsoft vrea sa puna punct speculatiilor de la sfarsitul saptamanii trecute, cand mai multi analisti considerau ca dupa un nou refuz al Yahoo! – al unei sume de 44,6 iliarde de dolari –, Microsoft va mari suma oferita. Analistii considerau ca noua oferta ar putea fi de 40 de dolari per actiune, vechea fiind de 31 dolari. Oferta Microsoft de la inceputul lunii februarie (este a doua din ultimul an) a fost considerata de membrii consiliului de administratie al Yahoo! mult sub valoarea reala a companiei lor.


Gates nu a negat insa ca vor incerca sa discute cu administratia si actionarii companiei, pe care incearca sa o achizitioneze de mai bine de un an.
Exista semne foarte clare ca unii dintre actionari si-ar dori ca Yahoo! sa se vanda, cu o valoare mai mare per actiune decat cea listata la bursa, pentru a obtine un profit considerabil. Insa cofondatorul companiei in cauza, Jerry Yang, vrea sa mentina in continuare independenta companiei. In cazul preluarii de catre Microsoft, serviciile Yahoo! ar urma sa fie integrate in portalul firmei lui Gates. In momentul de fata, Yang poarta discutii pentru o uniune cu News Corp. a lui Rupert Murdoch si cu concernul AOL.

Sursa: Romania Libera, 19 Februarie, 2008
Autor: Cristian Curus

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada