xperience.ro

blogging as hobby

30.06.2009

Telefoane codate deblocate la cerere

Noutati

deblocare telefoane mobileOperatorii de telefonie mobila vor debloca la cerere, telefoanele blocate in reteaua proprie, incepand cu luna septembrie a acestui an. ANCOM impreuna cu AOMR (Asociatia Operatorilor Mobili din Romania) au intocmit si semnat un cod de conduita care stabileste conditiile standard minime de deblocare a unui telefon codat in retea proprie. La aceasta initiativa au aderat si Romtelecom si RDS&RCS. Acest cod de conduita va fi aplicat de catre Vodafone, Orange, Cosmote, Romtelecom si RDS&RCS incepand cu 1 septembrie 2009. Operatori de telefonie mobila sunt obligati sa atentioneze clientul care cumpara un terminal, daca acesta este codat in retea proprie, precum si conditiile si tarifele pentru ca clientul sa poata decoda telefonul. Deblocarea se poate face la momentul achizitionarii sau la o data ulterioara acestui moment, in aceste conditii fiind necesare factura de cumparare si certificatul de garantie al telefonului respectiv.
Daca telefonul nu este achizionat impreuna cu alte servicii de telecomunicatii electronice, costurile deblocarii vor fi suportate de catre operatorul de telefonie mobila de unde a fost cumparat telefonul. Daca insa telefonul este achizionat ca parte dintr-un pachet promotional sau la un pret preferential si clientul solicita deblocarea telefonului inainte de expirarea contractului, clientul este obligat sa achite tariful pentru deblocare.

Deocamdata nu se cunoaste tariful de deblocare, acesta urmand sa fie stabili de catre operatorii de telefonie mobila. Deblocarea se va realiza in maxim 15 zile lucratoare de la data inregistratii solicitarii clientului.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada