xperience.ro

blogging as hobby

07.03.2008

RinSpeed sQuba – o decapotabila care merge pe sub apa

Noutati

Elvetienii de la Rinspeed au cucerit salonul auto de la Geneva cu un nou concept “sQuba”. Masina este un roadster cu 2 locuri care merge atat pe sosele cat si sub apa. Masina este propulsata de 3 motoare electrice, unul fiind folosit pentru mersul pe strada si celelalte 2 pentru mersul sub apa. Acestea 2 din urma propulseaza doua elici amplasate in locul tevilor de esapament astfel asigurand deplasarea sub apa. Masina a fost gandita decapotabila si nu coupe din motive de siguranta dat stiut fiind faptul ca din cauza presiunii din apa, in cazul unui incident, pasagerii ar fi putea fi in imposibilitatea de a deschide usile pentru a iesi din masina.

Pentru mersul sub apa ocupantii celor doua locuri dispun de un sistem de respirare subacvatic asemanator cu cele folosite pentru scuba diving. Masina dispune de componente proiectate special pentru mersul sub apa masina fiind in principal creata pentru mersul sub apa. Pentru mersul pe uscat directia este controlata de un volan clasic iar pentru deplasarea sub apa au fost create niste manete speciale.

Felicitari celor de la Rinspeed, acesta este chiar un concept extraordinar!

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada