xperience.ro

blogging as hobby

28.02.2008

Haosul din capul tinerilor americani

Stiri

Un sondaj realizat recent in Statele Unite releva faptul ca tinerii americani au grave lacune de istorie, literatura si cultura generala. Printre “perlele” debitate de unii dintre intervievati se numara convingerea ca Adolf Hitler a fost un fabricant de arme si ca America ar fi fost descoperita de Columb dupa 1750.

“Prea multi tineri americani nu poseda cunostintele de baza de care au nevoie”, s-a alarmat Frederick Hess, de la American Enterprise Institute, un centru de cercetari conservator, care a realizat sondajul in randul a 1200 de adolescenti, cu varsta medie de 17 ani. Tinerii au fost rugati sa raspunda la 33 de intrebari de cultura generala.


25% dintre repondenti nu stiu cine a fost Adolf Hitler, iar 10% dintre ei au crezut ca acesta a fost fabricant de arme. Aproximativ 20% dintre tineri nu au stiut cu cine s-a luptat SUA in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in timp ce 26% dintre ei sunt siguri ca America a fost descoperita de Cristofor Columb dupa 1750, adica la doua secole si jumatate dupa expeditia sa din 1492. 2% dintre participantii la sondaj au crezut chiar ca aventurierul a traversat Atlanticul dupa 1950.

“Este inacceptabil. Credem ca scolile ar trebui sa le prezinte studentilor marile idei si marile evenimente care au format natiunea noastra”, scrie autorul raportului. Mai putin de jumatate din tinerii americani stiu sa identifice jumatatea de secol in care a izbucnit Razboiul de secesiune (1861-1865), in timp ce personajele biblice sau mitologice precum Oedip sunt niste necunoscute pentru peste 50% dintre respondenti. In ceea ce priveste literatura clasica, rezultatele sunt si mai deceptionante: 50% dintre studenti nu au reusit sa identifice romanul lui George Orwell “1984”, in timp ce 25% dintre ei nu stiu ca romanul “Coliba unchiului Tom” a promovat lupta impotriva sclavagismului. Din fericire, unele evenimente sunt lucruri cunoscute de majoritatea repondentilor: 90% dintre acestia stiu ce s-a intamplat la Pearl Harbor si cine a pronuntat propozitia “I have a dream” (“Am un vis” – Martin Luther King, n.r.). (D.M.V.)

Sursa: Ziua

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada