xperience.ro

blogging as hobby

05.11.2009

Casuta in stil hobbit by Simon Dale

Tehnologie

Un anume Simon Dale, din Tara Galilor, s-a gandit sa-si construiasca o casuta in stil hobbit pentru el si pentru familia sa. Zis si facut, s-a apucat de treaba impreuna cu socrul sau. O mana de ajutor a fost data si de prieteni si chiar de cei care treceau prin zona. Constructia casei a durat aproximativ 3 luni, timp in care s-au lucrat in jur de 1500 de ore si a dus la o cheltuiala de 3000 de lire sterline (aproximativ 60 de lire / metru patrat). Casuta este “environment friendly” fiind construita din materiale naturale in semn de respect pentru mediu dar si din cauza costurilor reduse.

Casa este semiingropata pentru a obtine atat un loc protejat dar si pentru a avea un impact vizual minim. Pamantul rezultat in urma excavarii s-a folosit pentru consolidarea peretilor de rezistenta si pentru fundatie. Casa a fost construita pe un schelet din lemn de stejar, lemn ce a fost obtinut prin taierea acelor copaci ce necesitau a fi taiati. Izolarea pardoselii, a peretilor si a acoperisului s-a facut cu paie.

Incalzirea casutei se face cu lemne iar racirea prin aerul rece care urca din subsol prin fundatii. O cantitate decenta de lumina patrunde prin luminatorul din acoperis asigurand lumina pe timpul zilei. Iluminarea artificiala s-a realizat prin folosirea de panouri solare. Apa provine dintr-un parau din apropiere, iar micul iaz din curte este alimentat de un sistem de colectare a apei de ploaie de pe acoperis.

Cel mai interesant a fost procesul de construire al casutei. S-au folosit: o drujba, o dalta si un ciocan. Si cum Simon nu este nici constructor nici tamplar, la baza acestei constructii au stat dorinta, perseverenta si increderea in fortele proprii cat si ajutorul celor din jur. Singura conditie este sa fii apt de munca si sa vrei sa muncesti.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada