xperience.ro

blogging as hobby

12.06.2009

WordPress 2.8 released, blog updated!

wordpress

Ma uitam total aiurea prin panoul de administrare al blogului si la un moment dat am vazut upgrade to wordpress 2.8. Zis si facut. A durat cateva secunde si din wordpress 2.7.1 l-am facut wordpress 2.8. Ce e nou in wordpress 2.8?

Pai in primul rand este mai rapid, sau cel putin asa sustin cei de la wordpress. In al doilea rand sunt fixate vreo 790 de buguri existente din seria wordpress 2.7.x. Ce alte modificari vizibile apar insa in versiunea 2.8?

– Un management mai bun al temelor (design-urilor). S-a renuntat la acel browser enervant in care prevziualizai tema inainte de activare. Acum fiecare tema are optiunile: activate/preview/delete, adica poti s-o previzualizei, poti s-o activezi direct,  iar in cazul in care nu ti-a placut, o poti sterge (la versiunile anterioare, temele se puteau sterge conectandu-te pe ftp si inlaturandu-le din directorul wp-content/themes). Tot la categoria temelor, exista optiunea “Add New Theme”, pentru a incarca foarte rapid o tema noua. De asemea, pentru cei care se pricep cu editarea si modificarea temelor, cei de la wordpress au creat un editor de teme nou nout mult mai performant decat cel vechi (acesta foloseste syntax highlighting si dispune de o documentatie mult mai bogata).

– Interfata pentru widget-uri este complet restilizata si mult mai usor de folosit. Poti folosi acelasi widget de mai multe ori, sau un widget pe care il folosesti acum, dar vrei sa renunti pentru o perioada la el, ramane ca inactiv insa isi pastreaza setarile pentru mai tarziu cand vei dori sa-l reactivezi. Dezvoltatorii de widget-uri dispun acum de functii mult mai bogate si robuste ale interfetei API.

– Optiunea “Screen Option” este disponibila acum pe fiecare pagina (apare in partea dreapta sus). Daca ai un monitor foarte mare, poti sa setezi dashboard-ul sa contina 4 coloane de widget-uri in loc de doua pe care le-avea ca si default. In celelalte pagini poti seta cate obiecte sa apara pe pagina.

– Sectiunea Plugins este si ea putin modificata, acestea fiind afisate putin diferit fata de versiunile 2.7.x

– Sectiunea Posts are o rubrica noua, botezata “Post Tags”. In partea stanga apar tag-urile cele mai populare si un mic formular care permite adaugarea de tag-uri (etichete) noi. In partea dreapta, sunt afisate in ordine alfabetica toate etichetele folosite pe blog pana acum, pentru fiecare eticheta fiind afisate numarul de articole in care eticheta este inclusa.

Cam atat la prima vedere. Cei de la wordpress se gandesc deja la versiunile 2.9 si 3.0 pentru un viitor foarte apropiat.

Reclame Google

Intrebare intrebatoare

Ce faci de 1 Mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Arhiva


Etichete

1 mai 9am Apple apple iphone Articole Bancuri bebelusi blog blogging bmw bucuresti cfr Clipuri clipuri amuzante clipuri youtube clubbing concursuri concursuri online craiova dacia dacia logan dacia sandero design blog dj pagal droguri emil boc facebook fotbal free proxy list Funny Clips Funny Pics gigi becali google Internet iphone jay bliss kudos beach kudos beach mamaia love events mamaia marea neagra medieval melodia zilei mircea geoana monica columbeanu muzica nights.ro ninsoare nokia Noutati nunta pagal petreceri romania rosario internullo socks4 socks5 Software spam traian basescu wordpress wordpress plugins yahoo youtube zapada